Blijf op de hoogte
Direct Toegang
X
Blijf op de hoogte
50% Complete
Blijf op de hoogte!

Page content

article content

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Als je het nieuws moet geloven is een betrouwbare dakdekker moeilijk te vinden. Het internet staat vol met klachten en ook bij tv programma’s, zoals Kanniewaarzijn (zie aflevering) is er aandacht voor dit onderwerp. Dit is een doorn in het oog van de dakenbranche. Daarom hebben we voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker deze checklist gemaakt.

Inhoud

  1. KOMO proces certificaat
  2. Keurmerk
  3. NDA
  4. Branchevereniging
  5. Checklist Betrouwbare Dakdekker

De platte dakenbranche

Er zijn een aantal partijen binnen de dakenbranche die u kunt raadplegen.

KOMO proces certificaat

betrouwbare dakdekker komo BRL 4702Het KOMO proces certificaat volgens BRL 4702 heeft betrekking op het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen. Een op basis van BRL 4702 proces gecertificeerd bedrijf moet de opdrachtgever het vertrouwen geven dat de dakbedekkingsconstructie op de juiste wijze is gerealiseerd met de hiervoor geschikte (gecertificeerde) materialen.

Alle NDA lidbedrijven beschikken naast het Proces Certificaat Daken volgens BRL4702 kwaliteitscertificeringen, zoals ISO 9001 en ISO 14001, VCA**.

KOMO certificering controleren>>

Keurmerk

DAKMERK is hét keurmerk voor het platte dak. Dakdekkers met een DAKMERK-certificaat laten hun projecten vóóraf toetsen en tijdens de uitvoer controleren door onafhankelijke inspecteurs. Dat biedt u maximale zekerheid over de kwaliteit. Bovendien is 10 jaar waterdicht gegarandeerd. De 10 jaar waterdichtheidsgarantie is namelijk ondergebracht bij de Stichting Waarborgfonds DAKMERK. Het waarborgfonds betaald bij schade ook uit als het dakdekkersbedrijf failliet is.

Deelname DAKMERK controleren>>

NDA Dakdekkersbedrijven

dakdekkers dakonderhoud dakmanagementDe NDA is een selecte groep dakdekkersbedrijven (met DAKMERK keurmerk) die door samen te werken en kennis te delen een nog hoger kwaliteitsniveau wil bieden. NDA Dakdekkersbedrijven zijn in het bijzonder geschikt voor uitdagende projecten, dakrenovatie en ook het complete beheer van uw dakenbestand van dakonderhoud tot dakmanagement.

NDA Erkende Dakdekkers>>

Branchevereniging

betrouwbare dakdekker vebidak

Vebidak is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Aangesloten dakdekkers voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit, en ondernemerschap. Kortom het zijn geen eendagsvliegen.

De NDA lidbedrijven hebben er overigens voor gekozen om geen lid van VEBIDAK te zijn. Bij de NDA staat de continuiteit van de bedrijven buiten kijf. Onderscheiden met kwaliteit heeft prioriteit. Daarom zijn NDA bedrijven lid van DAKMERK en werken zij samen met de NDA aan een zo hoog mogelijke certificering.

Deelname brancheorganisatie controleren>>

Blijf alert

Ons advies is dat u moet controleren of een dakdekker aangesloten is bij een van de bovenstaande organisaties. Vertrouw daarbij niet blindelings op de website van de dakdekker, maar controleer dit op de site van VEBIDAK, DAKMERK, KOMO of de NDA.

Zou u twijfelen als u een folder in de brievenbus kreeg met het logo van DAKMERK en De NDA? De onderstaande flyer is enkele weken geleden huis aan huis verspreid.

Betrouwbare dakdekker misbruik keurmerk anoniem

Wellicht ten overvloede, maar deze dakdekker is niet aangesloten bij DAKMERK of de NDA.

Ook online kom je dergelijke praktijken tegen. De volgende afbeelding is een printscreen van een klus website waarop iemand zich voordoet als Dakbehoud Nederland. Zelfs ons kvk nummer wordt erbij vermeld.

betrouwbare dakdekker kluswebsite

Dit lijkt in eerste instantie betrouwbaar, maar dat is het niet.

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Er zijn een aantal zaken waar u alert op moet zijn:

 • Er is alleen een 06 nummer bekend
 • Geen eigen mailadres, maar hotmail.com, gmail.com o.i.d.
 • Het ontbreken van een website
 • Op een klus website vindt u geen betrouwbare dakdekker
 • U hoeft nooit direct te beslissen, u heeft tenminste 3 dagen bedenktijd
 • Een dakdekker komt niet zomaar aan de deur
 • Nooit van te voren betalen ook geen aanbetaling
 • “GRATIS”

Gratis is misschien een beetje opvallend aandachtspunt, maar het is belangrijk om erbij stil te staan dat iedereen zijn brood moet verdienen. Bij een gratis dak inspectie is een dakdekker in feite op zoek naar een manier om geld te verdienen.

Conclusie

Er zijn instanties waar u een dakdekkersbedrijf kunt verifiëren en gebruik verder uw gezonde verstand. Let op zaken zoals genoemd bij de checklist en u vindt met gemak een betrouwbare dakdekker.

Heeft u aanvullingen aan deze lijst? Plaats deze dan bij de reacties hieronder.

Comment Section

7 reacties op “Checklist Betrouwbare Dakdekker


Door R van der Nol op 27 augustus 2018

wij zijn op zoek naar een goede en betrouwbare dakdekker, dit om ons gedeeltelijk pannendak, mastiekdak met daarop een terrasje te vernieuwen. het huis staat in amsterdam. kunt u ons een bedrijf aanraden


Door pim op 7 september 2018

Ik denk dat er genoeg manieren zijn om goede dakdekkers te vinden. Wel goed dat er een keurmerk erkende dakdekkers bestaat. Maar inderdaad, een keurmerk alleen is wellicht niet voldoende. Het is misschien ook een zaak van mensenkennis.


Door PrimeMedia op 10 september 2018

Zoals ik elk vak heb je bedrijven die er de kantjes vanaf lopen en bedrijven die wel vakmanschap op het hoogste niveau leveren in combinatie met de beste service.


Door Paul op 28 september 2018

Iemand ook slechte ervaring met
Dak Expertise?


Door Aad op 14 november 2018

Ja Paul. Dak Expertise komt afspraken niet na en levert erg slecht werk.


Door Arij op 19 november 2018

Beste Paul,
Dak expertise is naar mijn mening echt een vreselijk bedrijf. Het is geen zaken doen met dat bedrijf. Service kan niet slechter en vakkundig werk leveren kunnen ze ook niet.


Door Richard op 23 november 2018

Iemand ook (slechte) ervaring met
Evers dak en geveltechniek?

Plaats een reactie


*


NDA
De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
like

Volg ons op facebook