Checklist Betrouwbare Dakdekker | NDA Dak Informatiecentrum
arrow_drop_up arrow_drop_down
Checklist Betrouwbare Dakdekker
27 november 2017 

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Als je het nieuws moet geloven is een betrouwbare dakdekker moeilijk te vinden. Het internet staat vol met klachten en ook bij tv programma’s, zoals Kanniewaarzijn (zie aflevering) is er aandacht voor dit onderwerp. Dit is een doorn in het oog van de dakenbranche. Daarom hebben we voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker deze checklist gemaakt.

Inhoud

  1. KOMO proces certificaat
  2. Keurmerk
  3. NDA
  4. Branchevereniging
  5. Checklist Betrouwbare Dakdekker

De platte dakenbranche

Er zijn een aantal partijen binnen de dakenbranche die u kunt raadplegen.

KOMO proces certificaat

betrouwbare dakdekker komo BRL 4702Het KOMO proces certificaat volgens BRL 4702 heeft betrekking op het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen. Een op basis van BRL 4702 proces gecertificeerd bedrijf moet de opdrachtgever het vertrouwen geven dat de dakbedekkingsconstructie op de juiste wijze is gerealiseerd met de hiervoor geschikte (gecertificeerde) materialen.

Alle NDA lidbedrijven beschikken naast het Proces Certificaat Daken volgens BRL4702 kwaliteitscertificeringen, zoals ISO 9001 en ISO 14001, VCA**.

KOMO certificering controleren>>

Keurmerk

DAKMERK is hét keurmerk voor het platte dak. Dakdekkers met een DAKMERK-certificaat laten hun projecten vóóraf toetsen en tijdens de uitvoer controleren door onafhankelijke inspecteurs. Dat biedt u maximale zekerheid over de kwaliteit. Bovendien is 10 jaar waterdicht gegarandeerd. De 10 jaar waterdichtheidsgarantie is namelijk ondergebracht bij de Stichting Waarborgfonds DAKMERK. Het waarborgfonds betaald bij schade ook uit als het dakdekkersbedrijf failliet is.

Deelname DAKMERK controleren>>

NDA Dakdekkersbedrijven

dakdekkers dakonderhoud dakmanagementDe NDA is een selecte groep dakdekkersbedrijven (met DAKMERK keurmerk) die door samen te werken en kennis te delen een nog hoger kwaliteitsniveau wil bieden. NDA Dakdekkersbedrijven zijn in het bijzonder geschikt voor uitdagende projecten, dakrenovatie en ook het complete beheer van uw dakenbestand van dakonderhoud tot dakmanagement.

NDA Erkende Dakdekkers>>

Branchevereniging

betrouwbare dakdekker vebidak

Vebidak is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Aangesloten dakdekkers voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit, en ondernemerschap. Kortom het zijn geen eendagsvliegen.

De NDA lidbedrijven hebben er overigens voor gekozen om geen lid van VEBIDAK te zijn. Bij de NDA staat de continuiteit van de bedrijven buiten kijf. Onderscheiden met kwaliteit heeft prioriteit. Daarom zijn NDA bedrijven lid van DAKMERK en werken zij samen met de NDA aan een zo hoog mogelijke certificering.

Deelname brancheorganisatie controleren>>

Blijf alert

Ons advies is dat u moet controleren of een dakdekker aangesloten is bij een van de bovenstaande organisaties. Vertrouw daarbij niet blindelings op de website van de dakdekker, maar controleer dit op de site van VEBIDAK, DAKMERK, KOMO of de NDA.

Zou u twijfelen als u een folder in de brievenbus kreeg met het logo van DAKMERK en De NDA? De onderstaande flyer is enkele weken geleden huis aan huis verspreid.

Betrouwbare dakdekker misbruik keurmerk anoniem

Wellicht ten overvloede, maar deze dakdekker is niet aangesloten bij DAKMERK of de NDA.

Ook online kom je dergelijke praktijken tegen. De volgende afbeelding is een printscreen van een klus website waarop iemand zich voordoet als Dakbehoud Nederland. Zelfs ons kvk nummer wordt erbij vermeld.

betrouwbare dakdekker kluswebsite

Dit lijkt in eerste instantie betrouwbaar, maar dat is het niet.

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Er zijn een aantal zaken waar u alert op moet zijn:

 • Een hele mooie website met een overkoepelend lijkend naam.
 • Er is alleen een 06 nummer bekend
 • Geen eigen mailadres, maar hotmail.com, gmail.com o.i.d.
 • Het ontbreken van een website
 • Op een klus website vindt u geen betrouwbare dakdekker
 • U hoeft nooit direct te beslissen, u heeft tenminste 3 dagen bedenktijd
 • Een dakdekker komt niet zomaar aan de deur
 • Nooit van te voren betalen ook geen aanbetaling, altijd achteraf na controle van de werkzaamheden door een expert.
 • “GRATIS” met veel gladde babbels moet u aan het denken zetten.
 • Check dubbel ook bij de branchevereniging platte daken Vebidak in Nieuwegein
 • KVK informatie checken en bekijken hoe lang het bedrijf bestaat of hoe vaak de naam gewijzigd is!

Gratis is misschien een beetje opvallend aandachtspunt, maar het is belangrijk om erbij stil te staan dat iedereen zijn brood moet verdienen. Bij een gratis dak inspectie is een dakdekker in feite op zoek naar een manier om geld te verdienen.

Conclusie

Er zijn instanties waar u een dakdekkersbedrijf kunt verifiëren en gebruik verder uw gezonde verstand. Let op zaken zoals genoemd bij de checklist en u vindt met gemak een betrouwbare dakdekker.

Wij distancieren ons van alle aanvullende opmerkingen over bedrijven die slechte kwaliteit leveren in onderstaande reacties.  Als u wordt opgelicht weet wel dat u er zelf bij bent geweest. Voorkomen is beter dan genezen. En het blijken er altijd teveel met een discutabel verleden die u steeds weer opnieuw oplichten. Wees dus op uw hoede en pak de checklist erbij.

En als het toch gebeurt: doe aangifte. Er zijn er die weer achter de tralies zijn verdwenen maar ze komen ook steeds weer terug met nog mooiere praatjes. Tip:  Google de namen en je weet vaak wel wat er in jouw buurt rondloopt.

De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
Leonie mutsaerts
Door

Leonie mutsaerts

op 3 February 2020

Ook ik heb zeer goede ervaringen met de nederlandse dak bond ook ik heb een lid toegewezen gekregen die vervolgens perfect werk afgeleverd heeft. in een woord super. U mag komen kijken hoor hoe netjes het bij ons is gedaan. de dndb heeft zelfs een maand later nog een onafhankelijke keuring gedaan en alles bleek zoals het hoorde. beetje jammer dat mensen meteen een oordeel trekken en tot mijn verbazing ook nog na een branche die het juist alleen maar goed wil doen.

Dolf Verstraten
Door

Dolf Verstraten

op 6 February 2020

Ik ben opzoek naar een professionele dakdekker in Utrecht. Is er iemand die kan helpen?? De meningen over bedrijven zijn nog al wisselvalig. Ik weet dat ik pertinent geen bedrijf uit DEN BOSCH wil!!!!!! Dat is een grote oplichting bende.

christiaan
Door

christiaan

op 5 June 2020

ik ben ook op zoek naar een betrouwbaar bedrijf in utrecht,,,mocht je inmiddels die ervaring hebben laat het even weten.

Tom
Door

Tom

op 11 January 2021

wij zijn een dakbedekker aan het selecteren waar een uit den Bosch bij zit, waarom is dit een oprichtingsbende?

Jolanda
Door

Jolanda

op 25 January 2021

Veel mensen uit den Bosch zijn schoorsteenvegers en doen maar wat. Zelf recent meegemaakt bij G&G dakservice, voorheen GOUD dakwerken of de klusdokter. Ik waarschuw je graag. Ik heb zelf ook veel moeite met het vinden van een betrouwbare partij.

Noortje van de linden
Door

Noortje van de linden

op 18 February 2020

Via de site van DNDB kwam ik in contact met dakbedekking Brabant. Ik heb dit als zeer goed ervaren! Komen netjes hun afspraken na! Ook heb ik nog wat korting mogen ontvangen ivm dat het werk wat langer duurde door de weersomstandigheden. Ik zou iedereen dakbedekking Brabant aanraden! AANRADER!

Michel
Door

Michel

op 21 February 2020

Ook ik heb een zeer slechte ervaring met erkendedakdekkers.nl Ze waren er als de kippen bij om een noodreparatie uit te voeren en deze diende direct betaald te moeten worden. Ik heb deze in overleg met mijn verzekering betaald. Ze gaven direct een offerte af die redelijk duur was, en ik heb de offerte doorgestuurd naar mijn verzekeraar. Deze heeft de offerte beoordeeld en heeft gevraagd voor een gespecificeerde offerte. Erkendedakdekkers.nl reageert ook na herhaalde verzoeken niet meer op de aanvraag. Ik heb geweigerd aan te betalen en dat blijkt nu ik dit allemaal lees maar goed ook. Ga er dus NIET mee in zee.

floris
Door

floris

op 5 March 2020

Iemand ervaring met dakonderhoud de Boemrang uit Utrecht?

ka
Door

ka

op 16 May 2020

iemand ervaring met amsterdamse dakdekker combinatie

jaimy verlinden
Door

jaimy verlinden

op 26 May 2020

Iemand ervaring met dak service de ruiter?

A van E
Door

A van E

op 27 May 2020

Helemaal eens en het verhaal lijkt nog verder te gaan. De volgende bedrijven lijken allemaal aan elkaar gelinkt te zijn middels adres en/of telefoonnrs: Dak en Vastgoedbeheer Nederland / Dak en schoorsteenbeheer Nederland / De Nederlandse Dakdekkersbond / SVH Dakbeheer en Vastgoedonderhoud / Dak en Schoorsteengroep Nederland / Nokvorstenreparatie. Laat je niet oplichten en intimideren door deze mannen!

christiaan
Door

christiaan

op 5 June 2020

ja, nooit mee in zee gaan, wat een prutser is Jan van Hassel. Hij heeft drie companen en die helpen je letterlijk van de regen in de drup. Ik ben al 6 maanden bezig en resultaat is dat ik en bij mijn buurman het nu lekt.

Indigo
Door

Indigo

op 17 June 2020

Wij hebben net een offerte aangevraagd en dachten, ze klinken wel ok. Totdat we pas later verder keken op internet. We schrikken wel van de klachten. Er is natuurlijk altijd een groepje mensen die klagen, maar de klachten die ik nu lees zijn niet niks... Mag ik vragen wat je precies heb laten doen dan en wat er mis was gelopen?

Maarten Mol
Door

Maarten Mol

op 6 November 2020

Lekkage bij schoorsteen en schuurtje (plat dak, 6m2)

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 179

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 180

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 181

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 183

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 188

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 196

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 225

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 229

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 230

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 231

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 234

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 238

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 244

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 252

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 256

Jan
Door

Jan

op 6 November 2020

Tevreden 258

NDA
Door

NDA

op 17 November 2020

Wij van NDA/ Dakbehoud distancieren ons van alle aanvullende opmerkingen over bedrijven die slechte kwaliteit leveren in onderstaande reacties.  Als u wordt opgelicht weet wel dat u er zelf bij bent geweest. Voorkomen is beter dan genezen. En het blijken er altijd teveel met een discutabel verleden die u steeds weer opnieuw oplichten. Wees dus op uw hoede en pak de checklist erbij. Oplichters heb je overal dus wees alert en vraag via de branchevereniging Vebidak een check op betrouwbaarheid van de dakdekkers die met u willen zaken doen. Tevens danken wij Jan omdat hij wel erg veel tevreden is!

petra
Door

petra

op 1 February 2021

Zijn jullie (nda) ook voor niet platte daken (pannendaken) te raadplegen voor betrouwbare adressen? Erg lastig al die cowboys als je als particulier geen terzake kennis hebt.

Likor
Door

Likor

op 9 February 2021

Zou ik ook graag willen weten. De meeste die ik kan vinden zijn alleen voor platte daken, of niet voor particulieren.

Guus
Door

Guus

op 12 February 2021

Zoek betrouwbaar dakbedekkingsbedrijf (DNA?) voor evt. offerte nieuw dak + zonnepanelen voor herenhuis in de Archipelbuurt, Den Haag. Wellicht dan ook in een run 3 dezelfde huizen belendend en aansluitend.

Reactie plaatsen

NDA artikelen worden mede-mogelijk gemaakt door:

Unilin
IKO
Soprema
Anjo
CCM
Dakmerk
Bouw en Uitvoering
Derbigum
Rockwool
Icopal BMI
BDA Dakadvies
Dakbehoud Nederland
Royal Roofing Materials
Optigroen
Eurofast
Green Deal Groene Daken
Guardian
Energiedak
REZ
Dakenraad
Roofs
Eurosafe
Zoontjens
Tectum
Isobouw
Bouwwerkbegroeners
Renolit
QRS
DIAC Dakadvies
Skylux
Kedge Safety Systems
We gebruiken Cookies