Checklist Betrouwbare Dakdekker | NDA Dak Informatiecentrum
arrow_drop_up arrow_drop_down
27 november 2017 

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Als je het nieuws moet geloven is een betrouwbare dakdekker moeilijk te vinden. Het internet staat vol met klachten en ook bij tv programma’s, zoals Kanniewaarzijn (zie aflevering) is er aandacht voor dit onderwerp. Dit is een doorn in het oog van de dakenbranche. Daarom hebben we voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker deze checklist gemaakt.

Inhoud

  1. KOMO proces certificaat
  2. Keurmerk
  3. NDA
  4. Branchevereniging
  5. Checklist Betrouwbare Dakdekker

De platte dakenbranche

Er zijn een aantal partijen binnen de dakenbranche die u kunt raadplegen.

KOMO proces certificaat

betrouwbare dakdekker komo BRL 4702Het KOMO proces certificaat volgens BRL 4702 heeft betrekking op het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen. Een op basis van BRL 4702 proces gecertificeerd bedrijf moet de opdrachtgever het vertrouwen geven dat de dakbedekkingsconstructie op de juiste wijze is gerealiseerd met de hiervoor geschikte (gecertificeerde) materialen.

Alle NDA lidbedrijven beschikken naast het Proces Certificaat Daken volgens BRL4702 kwaliteitscertificeringen, zoals ISO 9001 en ISO 14001, VCA**.

KOMO certificering controleren>>

Keurmerk

DAKMERK is hét keurmerk voor het platte dak. Dakdekkers met een DAKMERK-certificaat laten hun projecten vóóraf toetsen en tijdens de uitvoer controleren door onafhankelijke inspecteurs. Dat biedt u maximale zekerheid over de kwaliteit. Bovendien is 10 jaar waterdicht gegarandeerd. De 10 jaar waterdichtheidsgarantie is namelijk ondergebracht bij de Stichting Waarborgfonds DAKMERK. Het waarborgfonds betaald bij schade ook uit als het dakdekkersbedrijf failliet is.

Deelname DAKMERK controleren>>

NDA Dakdekkersbedrijven

dakdekkers dakonderhoud dakmanagementDe NDA is een selecte groep dakdekkersbedrijven (met DAKMERK keurmerk) die door samen te werken en kennis te delen een nog hoger kwaliteitsniveau wil bieden. NDA Dakdekkersbedrijven zijn in het bijzonder geschikt voor uitdagende projecten, dakrenovatie en ook het complete beheer van uw dakenbestand van dakonderhoud tot dakmanagement.

NDA Erkende Dakdekkers>>

Branchevereniging

betrouwbare dakdekker vebidak

Vebidak is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Aangesloten dakdekkers voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit, en ondernemerschap. Kortom het zijn geen eendagsvliegen.

De NDA lidbedrijven hebben er overigens voor gekozen om geen lid van VEBIDAK te zijn. Bij de NDA staat de continuiteit van de bedrijven buiten kijf. Onderscheiden met kwaliteit heeft prioriteit. Daarom zijn NDA bedrijven lid van DAKMERK en werken zij samen met de NDA aan een zo hoog mogelijke certificering.

Deelname brancheorganisatie controleren>>

Blijf alert

Ons advies is dat u moet controleren of een dakdekker aangesloten is bij een van de bovenstaande organisaties. Vertrouw daarbij niet blindelings op de website van de dakdekker, maar controleer dit op de site van VEBIDAK, DAKMERK, KOMO of de NDA.

Zou u twijfelen als u een folder in de brievenbus kreeg met het logo van DAKMERK en De NDA? De onderstaande flyer is enkele weken geleden huis aan huis verspreid.

Betrouwbare dakdekker misbruik keurmerk anoniem

Wellicht ten overvloede, maar deze dakdekker is niet aangesloten bij DAKMERK of de NDA.

Ook online kom je dergelijke praktijken tegen. De volgende afbeelding is een printscreen van een klus website waarop iemand zich voordoet als Dakbehoud Nederland. Zelfs ons kvk nummer wordt erbij vermeld.

betrouwbare dakdekker kluswebsite

Dit lijkt in eerste instantie betrouwbaar, maar dat is het niet.

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Er zijn een aantal zaken waar u alert op moet zijn:

 • Er is alleen een 06 nummer bekend
 • Geen eigen mailadres, maar hotmail.com, gmail.com o.i.d.
 • Het ontbreken van een website
 • Op een klus website vindt u geen betrouwbare dakdekker
 • U hoeft nooit direct te beslissen, u heeft tenminste 3 dagen bedenktijd
 • Een dakdekker komt niet zomaar aan de deur
 • Nooit van te voren betalen ook geen aanbetaling
 • “GRATIS”

Gratis is misschien een beetje opvallend aandachtspunt, maar het is belangrijk om erbij stil te staan dat iedereen zijn brood moet verdienen. Bij een gratis dak inspectie is een dakdekker in feite op zoek naar een manier om geld te verdienen.

Conclusie

Er zijn instanties waar u een dakdekkersbedrijf kunt verifiëren en gebruik verder uw gezonde verstand. Let op zaken zoals genoemd bij de checklist en u vindt met gemak een betrouwbare dakdekker.

Heeft u aanvullingen aan deze lijst? Plaats deze dan bij de reacties hieronder.

De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
R van der Nol
Door

R van der Nol

op 27 August 2018

wij zijn op zoek naar een goede en betrouwbare dakdekker, dit om ons gedeeltelijk pannendak, mastiekdak met daarop een terrasje te vernieuwen. het huis staat in amsterdam. kunt u ons een bedrijf aanraden

pim
Door

pim

op 7 September 2018

Ik denk dat er genoeg manieren zijn om goede dakdekkers te vinden. Wel goed dat er een keurmerk erkende dakdekkers bestaat. Maar inderdaad, een keurmerk alleen is wellicht niet voldoende. Het is misschien ook een zaak van mensenkennis.

PrimeMedia
Door

PrimeMedia

op 10 September 2018

Zoals ik elk vak heb je bedrijven die er de kantjes vanaf lopen en bedrijven die wel vakmanschap op het hoogste niveau leveren in combinatie met de beste service.

Paul
Door

Paul

op 28 September 2018

Iemand ook slechte ervaring met Dak Expertise?

Aad
Door

Aad

op 14 November 2018

Ja Paul. Dak Expertise komt afspraken niet na en levert erg slecht werk.

Arij
Door

Arij

op 19 November 2018

Beste Paul, Dak expertise is naar mijn mening echt een vreselijk bedrijf. Het is geen zaken doen met dat bedrijf. Service kan niet slechter en vakkundig werk leveren kunnen ze ook niet.

Richard
Door

Richard

op 23 November 2018

Iemand ook (slechte) ervaring met Evers dak en geveltechniek?

Tom Romein
Door

Tom Romein

op 10 February 2019

Dak Expertise Het slechtste bedrijf wat ik ooit heb meegemaakt! Inschrijving K.v.K dateert van december 2017 en men adverteert met "reeds 50 jaar ervaring" het is een 1-man's bedrijf en er worden wel 20 vestigingsplaatsen genoemd. Ondanks gemaakte afspraken, kwam men niet, achteraf bleek dat men alleen op zaterdag kon... dit doet sterk vermoeden dat men met beunhazen werkt.

Vincent Rondwijk
Door

Vincent Rondwijk

op 12 March 2019

Bedankt voor het delen van deze lijst. Mijn dak is namelijk ook aan vervanging toe en zoek een vakman met veel ervaring. Ik ga in mijn zoektocht zeker letten op het keurmerk.

henk
Door

henk

op 31 March 2019

Weet iemand iets over Dak & Vastgoedbeheer Nederland?

christiaan
Door

christiaan

op 5 June 2020

ja, nooit mee in zee gaan, wat een prutser is Jan van Hassel. Hij heeft drie companen en die helpen je letterlijk van de regen in de drup. Ik ben al 6 maanden bezig en resultaat is dat ik en bij mijn buurman het nu lekt.

Indigo
Door

Indigo

op 17 June 2020

Wij hebben net een offerte aangevraagd en dachten, ze klinken wel ok. Totdat we pas later verder keken op internet. We schrikken wel van de klachten. Er is natuurlijk altijd een groepje mensen die klagen, maar de klachten die ik nu lees zijn niet niks... Mag ik vragen wat je precies heb laten doen dan en wat er mis was gelopen?

Angella
Door

Angella

op 10 April 2019

DAK Expertise Nederland is een oplichter. Pas op! niet mee in zee gaan. Ze doen zich voor alsof ze vele vestigingen hebben en al heel lang bestaan. KVK inschrijving wisselt ieder twee jaar ofzo als je ze natrekt. Het zijn twee jonge kerels van in de 20 die zeer onprofessioneel eruit zien en ook zo handelen. Inmiddels veel geld kwijt en het dak lekt nog steeds. Ze hebben zogenaamd een 10 jaar garantie op hun werkzaamheden, maar zodra het geld binnen is, krijg je ze op geen enkele manier meer te pakken. Inmiddels aantal maanden verder. We hebben drie onafhankelijke experts inschakelt en die beoordeelden allemaal dat Dak Expertise Nederland ronduit flut werk heeft geleverd wat niks met dak reparatie te maken heeft!! Niet de juiste materialen en maar wat aangemodderd met lood. Ze hadden 10 meter nieuwe lood beloofd en hebben ons oude lood hergebruikt en met kit dichtgesmeerd! Er is nu zelfs meer schade veroorzaakt! Wij hebben een jurist ingeschakeld en Dak Expertise Nederland reageert op geen enkele brief en opeens naar aanleiding van onze brieven is de website met contactgegevens ook van de lucht gehaald. We gaan niet stoppen voordat we ons geld, moeite, bloed, zweet en tranen en tevens de schade die ze veroorzaakt hebben terug krijgen!! Ben je ook een gedupeerd door wanpraktijken van Dak Expertise Nederland? Schakel jouw rechtsbijstand in. Ik hoorde dat er meer mensen dit al gedaan hebben. Weg met die oplichters!!

NM
Door

NM

op 20 June 2019

Ook hele slechte ervaringen met erkendedakdekker.nl (hoofdvestiging in Breukelen). Website lijkt heel professioneel. Komen afspraken niet na. Werk is niet goed uitgevoerd, al heel vaak nieuwe afspraak gemaakt, maar komen niet opdagen. Blijkt tot paar maanden geleden Bema Dakservice geheten te hebben

Ankie
Door

Ankie

op 28 January 2020

wij hebben ook hele slechte ervaring met erkendedakdekker.nl. Zij hebben een offerte gemaakt en een noodreparatie uitgevoerd. Bij de definitieve reparatie zijn ze niet op komen dagen en wij hebben van tevoren een aanbetaling moeten doen van 900 euro, die wij kwijt zijn. Het zijn een stel oplichters die van naam veranderen

Michel
Door

Michel

op 21 February 2020

Ook ik heb een zeer slechte ervaring met erkendedakdekkers.nl Ze waren er als de kippen bij om een noodreparatie uit te voeren en deze diende direct betaald te moeten worden. Ik heb deze in overleg met mijn verzekering betaald. Ze gaven direct een offerte af die redelijk duur was, en ik heb de offerte doorgestuurd naar mijn verzekeraar. Deze heeft de offerte beoordeeld en heeft gevraagd voor een gespecificeerde offerte. Erkendedakdekkers.nl reageert ook na herhaalde verzoeken niet meer op de aanvraag. Ik heb geweigerd aan te betalen en dat blijkt nu ik dit allemaal lees maar goed ook. Ga er dus NIET mee in zee.

Simon de Vries
Door

Simon de Vries

op 13 August 2019

Beste NM, Is het? https://hbn.nu/ is het dit bedrijf het adres komt een beetje overeen. Mvg Simon

@Henk
Door

@Henk

op 9 September 2019

@Henk: Google op: "dak & vastgoedbeheer nederland" review Daar zie je 2 slechte ervaringen. dakenvastgoedbeheer.nl noemt zich ook wel Dak & Schoorsteenbeheer Nederland. Website denederlandsedakdekkersbond.nl is ook van hen. Hoofdpersonen zijn Johannes Jacobus Maria (Jan) van Hassel en Roy Johannes Antonius Steenbakkers. Eerder hadden ze het inmiddels failliete Tilburgs/Waalwijks SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud BV. Daarna opereerden ze vanuit ‘s Hertogenbosch onder de naam Dak & Vastgoedbeheer Nederland. Inmiddels zijn ze verhuisd naar de reactorweg 17 in Utrecht.

Frank Van Houten
Door

Frank Van Houten

op 16 December 2019

Dit bericht is vast van iemand die in denbosch woont en niks kan bang is en dus zo maar probeert iemand te naaien. Stomme fout vriend jou ip is bekend. pas maar op voor dat scootertje snachts jankbal!!!

A van E
Door

A van E

op 27 May 2020

Helemaal eens en het verhaal lijkt nog verder te gaan. De volgende bedrijven lijken allemaal aan elkaar gelinkt te zijn middels adres en/of telefoonnrs: Dak en Vastgoedbeheer Nederland / Dak en schoorsteenbeheer Nederland / De Nederlandse Dakdekkersbond / SVH Dakbeheer en Vastgoedonderhoud / Dak en Schoorsteengroep Nederland / Nokvorstenreparatie. Laat je niet oplichten en intimideren door deze mannen!

Frans van Beek
Door

Frans van Beek

op 17 September 2019

Dakgroep Zuid met hoofdvestiging in Rosmalen. Ervaringen?

Agnes Doomen
Door

Agnes Doomen

op 25 December 2019

Ja we hebben zeker ervaring met dakgroepzuid. Ze zijn 2 weken geleden bij ons op zondag langs geweest omdat het water bij ons in de meterkast liep nu hebben ze meteen een nood reparatie gedaan en de zelfde week nog alles op gelost Echt top bedrijf met vakmensen

Jacky mutsaerts
Door

Jacky mutsaerts

op 28 January 2020

Ik zelf heb goede ervaringen met De Nederlandse Dakdekkers Bond. Zei hebben leden waar zei van uit gaan dat die de reparatie's kundig uitvoerd. Is dit niet het geval kan deze bond het desbetreffende lidmaatschap stopzetten. Dus ik begrijp niet goed hoe jullie boos kunnen zijn op een bond terwijl het bepaalde aangesloten bedrijven zijn die het verpesten voor de goede!

AAJ
Door

AAJ

op 13 July 2020

Er is geen een bedrijf bij hen aangesloten. De nederlandse dakdekkersbond is het zelfde als 'het bedrijf' wat langs komt. Daarnaast gebruiken de 'bedrijven' die bij hen zijn aangesloten ook nog eens foto's van daken die helemaal niet door hen zijn aangelegd!

Co
Door

Co

op 28 January 2020

kijk uit voor erkendedakdekkers.nl. De website ziet er professioneel uit met goede reviews die waarschijnlijk zelf gemaakt zijn. Je trapt er dus gemakkelijk in. Het zijn een stel oplichters, zij laten je een aanbetaling doen en komen daarna niet opdagen, dus dat geld ben je kwijt. Zij blijken ook niet aangesloten bij VEBIDAK, dus de geschillencommissie kan niks voor je doen. Je krijgt ze na betaling van het voorschot gewoon niet meer te pakken en hoort er niks meer van. Deze oplichters moeten gestopt worden voordat er meer mensen de dupe worden

Leonie mutsaerts
Door

Leonie mutsaerts

op 3 February 2020

Ook ik heb zeer goede ervaringen met de nederlandse dak bond ook ik heb een lid toegewezen gekregen die vervolgens perfect werk afgeleverd heeft. in een woord super. U mag komen kijken hoor hoe netjes het bij ons is gedaan. de dndb heeft zelfs een maand later nog een onafhankelijke keuring gedaan en alles bleek zoals het hoorde. beetje jammer dat mensen meteen een oordeel trekken en tot mijn verbazing ook nog na een branche die het juist alleen maar goed wil doen.

Jeroen de graaf
Door

Jeroen de graaf

op 4 February 2020

Gisteren in de middag belde mijn vrouw dat we daklekkage hadden. Ik vertelde haar dat ze maar even op google moest kijken naar een erkend bedrijf uit de buurt omdat ik daar ook geen verstand van heb. Via de zoekopdrachten kwamen wij in contact met De Nederlandse Dakdekkers Bond . Mijn vrouw heeft telefonisch contact gehad met (Fleur) en zo een afspraak gemaakt. En om eerlijk te zijn, zijn er meerdere dakdekkers via De Nederlandse Dakdekkers Bond aangeraden. Wij hebben er daar een uit gekozen. Vanmiddag geweest voor een offerte bleek het puur een kapotte dak pan te zijn. Mijn vrouw vroeg wat de medewerkers kregen voor het vervangen van de dakpan. ''service'' vertelde ze en zijn daarna gegaan. Als er in de toekomst nog iets was zouden wij kunnen bellen. IK GA DIT OOK ZEKER DOEN. beetje onzin wat hier allemaal verteld word er is niks mis mee super service!

Angela
Door

Angela

op 6 February 2020

Iemand ervaring met dakbeheer zuid?

Dolf Verstraten
Door

Dolf Verstraten

op 6 February 2020

Ik ben opzoek naar een professionele dakdekker in Utrecht. Is er iemand die kan helpen?? De meningen over bedrijven zijn nog al wisselvalig. Ik weet dat ik pertinent geen bedrijf uit DEN BOSCH wil!!!!!! Dat is een grote oplichting bende.

christiaan
Door

christiaan

op 5 June 2020

ik ben ook op zoek naar een betrouwbaar bedrijf in utrecht,,,mocht je inmiddels die ervaring hebben laat het even weten.

Alex
Door

Alex

op 13 July 2020

Wij zijn geholpen door dakrenovatie Holland. Niet goedkoop, maar wel goede service.

Noortje van de linden
Door

Noortje van de linden

op 18 February 2020

Via de site van DNDB kwam ik in contact met dakbedekking Brabant. Ik heb dit als zeer goed ervaren! Komen netjes hun afspraken na! Ook heb ik nog wat korting mogen ontvangen ivm dat het werk wat langer duurde door de weersomstandigheden. Ik zou iedereen dakbedekking Brabant aanraden! AANRADER!

floris
Door

floris

op 5 March 2020

Iemand ervaring met dakonderhoud de Boemrang uit Utrecht?

ka
Door

ka

op 16 May 2020

iemand ervaring met amsterdamse dakdekker combinatie

jaimy verlinden
Door

jaimy verlinden

op 26 May 2020

Iemand ervaring met dak service de ruiter?

Gert
Door

Gert

op 29 June 2020

Doen absoluut geen zaken met de Nederlandse Dakdekkersbond en Stebas B.V., hier is sprake van oplichting. Onderzoek via Fraude Nederland en Politie loopt inmiddels!

Essie
Door

Essie

op 13 July 2020

Wij hebben ook aangifte tegen hen gedaan. Dus samen staan we sterk. Alle positieve reacties zijn nep en waarschijnlijk van hun zelf. Toevallig ook mensen met dezelfde achternaam... Trap er niet in hoor. Het zijn echt dieven!

Jelle klaassen
Door

Jelle klaassen

op 3 July 2020

Iemand ervaring met dakbeheer zuid?

Roderik
Door

Roderik

op 3 July 2020

Iemand een goede dakdekker voor een plat dak?

Anne Laarsma
Door

Anne Laarsma

op 3 July 2020

Iemand verstand van een schoorsteen? Hij is pas gevoegd en lekt toch hoe kan dit?

Jeroen Linden
Door

Jeroen Linden

op 3 July 2020

Jeroen linden

nicolette van duister
Door

nicolette van duister

op 3 July 2020

nicolette

Jan willem Van Sleeuwijk
Door

Jan willem Van Sleeuwijk

op 16 July 2020

Iemand goede ervaring met de dakspecialist? Hoor namelijk graag ivm lopende offerte

Reactie plaatsen

NDA artikelen worden mede-mogelijk gemaakt door:

Unilin
IKO
Soprema
Anjo
CCM
Dakmerk
Bouw en Uitvoering
Derbigum
Rockwool
Icopal BMI
BDA Dakadvies
Dakbehoud Nederland
Royal Roofing Materials
Optigroen
Eurofast
Green Deal Groene Daken
Guardian
Energiedak
REZ
Dakenraad
Roofs
Eurosafe
Zoontjens
Tectum
Isobouw
Bouwwerkbegroeners
Renolit
QRS
DIAC Dakadvies
Skylux
Kedge Safety Systems
We gebruiken Cookies