Checklist Betrouwbare Dakdekker | NDA Dak Informatiecentrum
arrow_drop_up arrow_drop_down
27 november 2017 

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Als je het nieuws moet geloven is een betrouwbare dakdekker moeilijk te vinden. Het internet staat vol met klachten en ook bij tv programma’s, zoals Kanniewaarzijn (zie aflevering) is er aandacht voor dit onderwerp. Dit is een doorn in het oog van de dakenbranche. Daarom hebben we voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare dakdekker deze checklist gemaakt.

Inhoud

  1. KOMO proces certificaat
  2. Keurmerk
  3. NDA
  4. Branchevereniging
  5. Checklist Betrouwbare Dakdekker

De platte dakenbranche

Er zijn een aantal partijen binnen de dakenbranche die u kunt raadplegen.

KOMO proces certificaat

betrouwbare dakdekker komo BRL 4702Het KOMO proces certificaat volgens BRL 4702 heeft betrekking op het realiseren en onderhouden van dakbedekkingsconstructies met gesloten dakbedekkingssystemen. Een op basis van BRL 4702 proces gecertificeerd bedrijf moet de opdrachtgever het vertrouwen geven dat de dakbedekkingsconstructie op de juiste wijze is gerealiseerd met de hiervoor geschikte (gecertificeerde) materialen.

Alle NDA lidbedrijven beschikken naast het Proces Certificaat Daken volgens BRL4702 kwaliteitscertificeringen, zoals ISO 9001 en ISO 14001, VCA**.

KOMO certificering controleren>>

Keurmerk

DAKMERK is hét keurmerk voor het platte dak. Dakdekkers met een DAKMERK-certificaat laten hun projecten vóóraf toetsen en tijdens de uitvoer controleren door onafhankelijke inspecteurs. Dat biedt u maximale zekerheid over de kwaliteit. Bovendien is 10 jaar waterdicht gegarandeerd. De 10 jaar waterdichtheidsgarantie is namelijk ondergebracht bij de Stichting Waarborgfonds DAKMERK. Het waarborgfonds betaald bij schade ook uit als het dakdekkersbedrijf failliet is.

Deelname DAKMERK controleren>>

NDA Dakdekkersbedrijven

dakdekkers dakonderhoud dakmanagementDe NDA is een selecte groep dakdekkersbedrijven (met DAKMERK keurmerk) die door samen te werken en kennis te delen een nog hoger kwaliteitsniveau wil bieden. NDA Dakdekkersbedrijven zijn in het bijzonder geschikt voor uitdagende projecten, dakrenovatie en ook het complete beheer van uw dakenbestand van dakonderhoud tot dakmanagement.

NDA Erkende Dakdekkers>>

Branchevereniging

betrouwbare dakdekker vebidak

Vebidak is de branchevereniging voor bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbedrijven. Aangesloten dakdekkers voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit, en ondernemerschap. Kortom het zijn geen eendagsvliegen.

De NDA lidbedrijven hebben er overigens voor gekozen om geen lid van VEBIDAK te zijn. Bij de NDA staat de continuiteit van de bedrijven buiten kijf. Onderscheiden met kwaliteit heeft prioriteit. Daarom zijn NDA bedrijven lid van DAKMERK en werken zij samen met de NDA aan een zo hoog mogelijke certificering.

Deelname brancheorganisatie controleren>>

Blijf alert

Ons advies is dat u moet controleren of een dakdekker aangesloten is bij een van de bovenstaande organisaties. Vertrouw daarbij niet blindelings op de website van de dakdekker, maar controleer dit op de site van VEBIDAK, DAKMERK, KOMO of de NDA.

Zou u twijfelen als u een folder in de brievenbus kreeg met het logo van DAKMERK en De NDA? De onderstaande flyer is enkele weken geleden huis aan huis verspreid.

Betrouwbare dakdekker misbruik keurmerk anoniem

Wellicht ten overvloede, maar deze dakdekker is niet aangesloten bij DAKMERK of de NDA.

Ook online kom je dergelijke praktijken tegen. De volgende afbeelding is een printscreen van een klus website waarop iemand zich voordoet als Dakbehoud Nederland. Zelfs ons kvk nummer wordt erbij vermeld.

betrouwbare dakdekker kluswebsite

Dit lijkt in eerste instantie betrouwbaar, maar dat is het niet.

Checklist Betrouwbare Dakdekker

Er zijn een aantal zaken waar u alert op moet zijn:

 • Er is alleen een 06 nummer bekend
 • Geen eigen mailadres, maar hotmail.com, gmail.com o.i.d.
 • Het ontbreken van een website
 • Op een klus website vindt u geen betrouwbare dakdekker
 • U hoeft nooit direct te beslissen, u heeft tenminste 3 dagen bedenktijd
 • Een dakdekker komt niet zomaar aan de deur
 • Nooit van te voren betalen ook geen aanbetaling
 • “GRATIS”

Gratis is misschien een beetje opvallend aandachtspunt, maar het is belangrijk om erbij stil te staan dat iedereen zijn brood moet verdienen. Bij een gratis dak inspectie is een dakdekker in feite op zoek naar een manier om geld te verdienen.

Conclusie

Er zijn instanties waar u een dakdekkersbedrijf kunt verifiëren en gebruik verder uw gezonde verstand. Let op zaken zoals genoemd bij de checklist en u vindt met gemak een betrouwbare dakdekker.

Heeft u aanvullingen aan deze lijst? Plaats deze dan bij de reacties hieronder.

Over de schrijver
De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
R van der Nol

Door

R van der Nol

op 27 August 2018

wij zijn op zoek naar een goede en betrouwbare dakdekker, dit om ons gedeeltelijk pannendak, mastiekdak met daarop een terrasje te vernieuwen. het huis staat in amsterdam. kunt u ons een bedrijf aanraden

pim

Door

pim

op 7 September 2018

Ik denk dat er genoeg manieren zijn om goede dakdekkers te vinden. Wel goed dat er een keurmerk erkende dakdekkers bestaat. Maar inderdaad, een keurmerk alleen is wellicht niet voldoende. Het is misschien ook een zaak van mensenkennis.

PrimeMedia

Door

PrimeMedia

op 10 September 2018

Zoals ik elk vak heb je bedrijven die er de kantjes vanaf lopen en bedrijven die wel vakmanschap op het hoogste niveau leveren in combinatie met de beste service.

Paul

Door

Paul

op 28 September 2018

Iemand ook slechte ervaring met Dak Expertise?

Aad

Door

Aad

op 14 November 2018

Ja Paul. Dak Expertise komt afspraken niet na en levert erg slecht werk.

Arij

Door

Arij

op 19 November 2018

Beste Paul, Dak expertise is naar mijn mening echt een vreselijk bedrijf. Het is geen zaken doen met dat bedrijf. Service kan niet slechter en vakkundig werk leveren kunnen ze ook niet.

Richard

Door

Richard

op 23 November 2018

Iemand ook (slechte) ervaring met Evers dak en geveltechniek?

Tom Romein

Door

Tom Romein

op 10 February 2019

Dak Expertise Het slechtste bedrijf wat ik ooit heb meegemaakt! Inschrijving K.v.K dateert van december 2017 en men adverteert met "reeds 50 jaar ervaring" het is een 1-man's bedrijf en er worden wel 20 vestigingsplaatsen genoemd. Ondanks gemaakte afspraken, kwam men niet, achteraf bleek dat men alleen op zaterdag kon... dit doet sterk vermoeden dat men met beunhazen werkt.

Vincent Rondwijk

Door

Vincent Rondwijk

op 12 March 2019

Bedankt voor het delen van deze lijst. Mijn dak is namelijk ook aan vervanging toe en zoek een vakman met veel ervaring. Ik ga in mijn zoektocht zeker letten op het keurmerk.

henk

Door

henk

op 31 March 2019

Weet iemand iets over Dak & Vastgoedbeheer Nederland?

Angella

Door

Angella

op 10 April 2019

DAK Expertise Nederland is een oplichter. Pas op! niet mee in zee gaan. Ze doen zich voor alsof ze vele vestigingen hebben en al heel lang bestaan. KVK inschrijving wisselt ieder twee jaar ofzo als je ze natrekt. Het zijn twee jonge kerels van in de 20 die zeer onprofessioneel eruit zien en ook zo handelen. Inmiddels veel geld kwijt en het dak lekt nog steeds. Ze hebben zogenaamd een 10 jaar garantie op hun werkzaamheden, maar zodra het geld binnen is, krijg je ze op geen enkele manier meer te pakken. Inmiddels aantal maanden verder. We hebben drie onafhankelijke experts inschakelt en die beoordeelden allemaal dat Dak Expertise Nederland ronduit flut werk heeft geleverd wat niks met dak reparatie te maken heeft!! Niet de juiste materialen en maar wat aangemodderd met lood. Ze hadden 10 meter nieuwe lood beloofd en hebben ons oude lood hergebruikt en met kit dichtgesmeerd! Er is nu zelfs meer schade veroorzaakt! Wij hebben een jurist ingeschakeld en Dak Expertise Nederland reageert op geen enkele brief en opeens naar aanleiding van onze brieven is de website met contactgegevens ook van de lucht gehaald. We gaan niet stoppen voordat we ons geld, moeite, bloed, zweet en tranen en tevens de schade die ze veroorzaakt hebben terug krijgen!! Ben je ook een gedupeerd door wanpraktijken van Dak Expertise Nederland? Schakel jouw rechtsbijstand in. Ik hoorde dat er meer mensen dit al gedaan hebben. Weg met die oplichters!!

NM

Door

NM

op 20 June 2019

Ook hele slechte ervaringen met erkendedakdekker.nl (hoofdvestiging in Breukelen). Website lijkt heel professioneel. Komen afspraken niet na. Werk is niet goed uitgevoerd, al heel vaak nieuwe afspraak gemaakt, maar komen niet opdagen. Blijkt tot paar maanden geleden Bema Dakservice geheten te hebben

Simon de Vries

Door

Simon de Vries

op 13 August 2019

Beste NM, Is het? https://hbn.nu/ is het dit bedrijf het adres komt een beetje overeen. Mvg Simon

@Henk

Door

@Henk

op 9 September 2019

@Henk: Google op: "dak & vastgoedbeheer nederland" review Daar zie je 2 slechte ervaringen. dakenvastgoedbeheer.nl noemt zich ook wel Dak & Schoorsteenbeheer Nederland. Website denederlandsedakdekkersbond.nl is ook van hen. Hoofdpersonen zijn Johannes Jacobus Maria (Jan) van Hassel en Roy Johannes Antonius Steenbakkers. Eerder hadden ze het inmiddels failliete Tilburgs/Waalwijks SVH Dakbeheer & Vastgoedonderhoud BV. Daarna opereerden ze vanuit ‘s Hertogenbosch onder de naam Dak & Vastgoedbeheer Nederland. Inmiddels zijn ze verhuisd naar de reactorweg 17 in Utrecht.

Frans van Beek

Door

Frans van Beek

op 17 September 2019

Dakgroep Zuid met hoofdvestiging in Rosmalen. Ervaringen?

Reactie plaatsen

NDA artikelen worden mede-mogelijk gemaakt door:

Unilin
IKO
Soprema
Anjo
CCM
Dakmerk
Bouw en Uitvoering
Derbigum
Rockwool
Icopal BMI
BDA Dakadvies
Dakbehoud Nederland
Royal Roofing Materials
Optigroen
Eurofast
Green Deal Groene Daken
Guardian
Energiedak
REZ
Dakenraad
Roofs
Eurosafe
Zoontjens
Tectum
Isobouw
Bouwwerkbegroeners
Renolit
QRS
DIAC Dakadvies
Skylux
Kedge Safety Systems
We gebruiken Cookies