Blijf op de hoogte
Direct Toegang
X
Blijf op de hoogte
50% Complete
Blijf op de hoogte!

Page content

article content

Dakenman van het Jaar over duurzame daken

Het Dak Nu is een serie in Vakblad Dakenraad die de gevolgen voor het bouwdeel dak belicht in het kader van de talrijke ontwikkelingen in de bouw. In Jaargang oktober 2017 is een inspirerend artikel over duurzame daken gepubliceerd. Het hele artikel lezen? Link: Artikel Duurzame Daken van Dakenraad (pdf)

Inleiding artikel duurzame daken

Het dak wordt al langere tijd meer benut dan alleen als klimaatscheiding. Vooral platte daken lenen zich in veel gevallen prima voor een stapeling van functies. Gezien de schaarse ruimte in ons land neemt de belangstelling voor de gebruiksmogelijkheden van daken snel toe.

Denk aan daken met een vegetatieve bedekking als verfraaiing, waterbuffer, isolator, flora- en faunaverrijker en micro-klimaatverbeteraar. Of daken voor parkeren, sporten, recreatie, energieopwekking en waterberging of zelfs als moestuin.

Met Duurzaam Dak Concept ondersteunt de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) beleidsmakers en opdrachtgevers op het gebied van kennis- en praktijkexpertise als het om duurzame daken gaat.

Inhoud

  • Het dak en multifunctioneel gebruik
  • Groene daken
  • Waterdaken
  • Aansprakelijkheid
  • Duurzaam Dak Concept

Lees meer: Artikel Duurzame Daken van Dakenraad

Tekst: ing. Frank de Groot, Vakblad Dakenraad

Comment Section

0 reacties op “Dakenman van het Jaar over duurzame daken

Plaats een reactie


*


NDA
De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
like

Volg ons op facebook