Ladder beklimmen, Nieuwe ladder: Smart Level Ladder
arrow_drop_up arrow_drop_down
Smart Level Ladder
15 september 2017 

Smart Level Ladder

Werken op hoogte brengt natuurlijk veiligheidsrisico’s met zich mee. Zeker een dakdekker die in de dakonderhoud werkt heeft hiermee te maken. Die moet namelijk vaker een ladder beklimmen om het dak op te gaan dan een nieuwbouw dakdekker. Ook is er niet altijd een mooie egale plek om het dak te betreden. Voor de onderhoudstak van de NDA, Dakbehoud Nederland, is de ontwikkeling van valbeveiliging en ladders daarom erg belangrijk.

Ongevallen met ladders

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu blijkt dat bij 44% van de ongevallen verkeerde plaatsing van het arbeidsmiddel een rol speelt. Daarnaast is een misstap of een verkeerde/ondoordachte beweging in 33% van de gevallen de oorzaak van het ongeval. De gevolgen zijn groot.

ladders beklimmen
Bron: rivm

Smart Level Ladder

Nu is er een ladder ontwikkeld die eenvoudig waterpas te stellen is en dat is goed nieuws voor de dakenbranche. In dit filmpje is te zien hoe de ladder werkt.

Meer info over de Smart Level Ladder

Veiligheidsbewustzijn

De ontwikkeling van deze ladder is een goede zaak, maar voor veilig werken op hoogte is natuurlijk meer nodig dan alleen een handige ladder. Herhaalde training in veilig werken op hoogte is erg belangrijk. En let als werkgever ook op de werkdruk, om een ladder te beklimmen begin je tenslotte met de onderste sport.

Over de schrijver
De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
Reactie plaatsen

NDA artikelen worden mede-mogelijk gemaakt door:

Unilin
IKO
Soprema
Anjo
CCM
Dakmerk
Bouw en Uitvoering
Derbigum
Rockwool
Icopal BMI
BDA Dakadvies
Dakbehoud Nederland
Royal Roofing Materials
Optigroen
Eurofast
Green Deal Groene Daken
Guardian
Energiedak
REZ
Dakenraad
Roofs
Eurosafe
Zoontjens
Tectum
Isobouw
Bouwwerkbegroeners
Renolit
QRS
DIAC Dakadvies
Skylux
Kedge Safety Systems
We gebruiken Cookies