Blijf op de hoogte
Direct Toegang
X
Blijf op de hoogte
50% Complete
Blijf op de hoogte!

Page content

article content

Slapen op het dak? Dat kan in een Loft Cube.

Ontwerper Werner Aisslinger had vanuit z’n kantoor in Berlijn uitzicht op het dakenlandschap van de stad en vroeg zich af hoe het landschap er uit zou zien met mobiele huisjes op de daken. Het resultaat was de Loft Cube. Weer een prachtig voorbeeld van multifunctioneel gebruik van daken.

De Loft Cube is het eerste industrieel vervaardigde verplaatsbare huis in de top van de markt. De Cube is volledig opgebouwd uit geprefabriceerde bouwdelen om energie en materiaal te besparen, en ontworpen om een minimale voetafdruk achter te laten. Rondom ramen zorgen voor meer dan voldoende daglicht en ventilatie en geven je natuurlijk een fantastisch uitzicht. Aangevuld met een energie-efficiënt verwarmings- en koelingssysteem voldoet de Cube aan alle wensen voor een duurzaam huisje.

loft cube loft cube

Al vanaf 30 m2 kan je je eigen Cube bezitten, inclusief slaapkamer, eetkeuken, natte cel en woonruimte. Met een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar is het huisje allesbehalve een snelle wegwerp ruimte.

De productietijd is 10 tot 12 weken. Vervolgens kan de Cube in ongeveer 5 dagen opgebouwd worden en in 2 dagen weer uit elkaar gehaald, op weg naar de volgende plek. Op het dak, in het bos of op het strand.

loft cube 0

Moderne nomaden zetten het huisje ergens waar ze op dat moment willen wonen. Maar je kan natuurlijk ook een sky lounge maken voor een modern hotel. De mogelijkheden op daken zijn eindeloos!

Meer informatie over dit onderwerp via de auteur Marcel van Mierlo www.levenintuinen.nl of lees het artikel van Bouw & Uitvoering over kleinschalig wonen.

Comment Section

0 reacties op “Slapen op het dak? Dat kan in een Loft Cube.

Plaats een reactie


*


NDA
De NDA is dit online platform gestart om het "hele verhaal" van de dakenbranche te kunnen vertellen. Alle participanten in de dakenbranche vertellen hier hun verhaal over uiteenlopende thema's die momenteel belangrijk zijn. Duurzaamheid, veiligheid etc. Door al de verhalen van deze partijen aan elkaar te verbinden creëren we een overkoepelend inzicht voor organisaties en personen die geinteresseerd zijn in de bouw, onderhoud en renovatie van daken.
like

Volg ons op facebook