Slapen op het dak? Dat kan in een Loft Cube.
Slapen op het dak? Dat kan in een Loft Cube.
12 februari 2018 
2 min. leestijd

Slapen op het dak? Dat kan in een Loft Cube.

Ontwerper Werner Aisslinger had vanuit z’n kantoor in Berlijn uitzicht op het dakenlandschap van de stad en vroeg zich af hoe het landschap er uit zou zien met mobiele huisjes op de daken. Het resultaat was de Loft Cube. Weer een prachtig voorbeeld van multifunctioneel gebruik van daken.

De Loft Cube is het eerste industrieel vervaardigde verplaatsbare huis in de top van de markt. De Cube is volledig opgebouwd uit geprefabriceerde bouwdelen om energie en materiaal te besparen, en ontworpen om een minimale voetafdruk achter te laten. Rondom ramen zorgen voor meer dan voldoende daglicht en ventilatie en geven je natuurlijk een fantastisch uitzicht. Aangevuld met een energie-efficiënt verwarmings- en koelingssysteem voldoet de Cube aan alle wensen voor een duurzaam huisje.

loft cube loft cube

Al vanaf 30 m2 kan je je eigen Cube bezitten, inclusief slaapkamer, eetkeuken, natte cel en woonruimte. Met een verwachte levensduur van 30 tot 50 jaar is het huisje allesbehalve een snelle wegwerp ruimte.

De productietijd is 10 tot 12 weken. Vervolgens kan de Cube in ongeveer 5 dagen opgebouwd worden en in 2 dagen weer uit elkaar gehaald, op weg naar de volgende plek. Op het dak, in het bos of op het strand.

loft cube 0

Moderne nomaden zetten het huisje ergens waar ze op dat moment willen wonen. Maar je kan natuurlijk ook een sky lounge maken voor een modern hotel. De mogelijkheden op daken zijn eindeloos!

Meer informatie over dit onderwerp via de auteur Marcel van Mierlo www.levenintuinen.nl of lees het artikel van Bouw & Uitvoering over kleinschalig wonen.

Over de schrijver

NDA artikelen worden mede-mogelijk gemaakt door:

Unilin
IKO
Soprema
Anjo
CCM
Dakmerk
Bouw en Uitvoering
Derbigum
Rockwool
Icopal BMI
BDA Dakadvies
Dakbehoud Nederland
Royal Roofing Materials
Optigroen
Eurofast
Green Deal Groene Daken
Guardian
Energiedak
REZ
Dakenraad
Roofs
Eurosafe
Zoontjens
Tectum
Isobouw
Bouwwerkbegroeners
Renolit
QRS
DIAC Dakadvies
Skylux
Kedge Safety Systems